2012. május 7., hétfő

Tippek hajnövesztéshez (fordítás)

Sziasztok!
Nagyon belemelegedtem a külföldi blogok olvasásába, és találtam nagyon jó, hasznos cikkeket. Remélem, nem bánjátok, hogy megint "csak" egy fordítással jövök - ezúttal a Hair and Make-up by Steph blogról hoztam egy cikket. (Az eredetit elolvashatjátok ITT.)
Ha valaki végre feltalál valamit, ami tényleg fénysebességgel növeszti majd a hajunkat, a világ egy jobb hely lesz (a feltaláló pedig valószínűleg egy milliárdos). Addig is itt vannak az én tanácsaim azoknak, akik meg akarják növeszteni a hajukat:

1. Kerüld a világosítást! Nem minden hajfesték és színezés károsítja a hajat. A sötétítés például (minőségi festékkel)  nagyon kondicionáló lehet, de a szőkítés rendkívül igénybe veszi a hajat és vékonyítja, töredezetté teszi a szálakat. Ha muszáj világosítanod, akkor légy türelmes, és lépésről lépésre tedd, ne egy alkalommal szőkíts rengeteg árnyalatot.

2. Óvatosan a hővel! Az olcsó hajszárítók és hajvasalók könnyen túl forróak lehetnek, és tönkre tehetik a hajadat. Ha növeszteni akarsz, hajlandónak kell lenned egy kicsit több pénzt áldozni jó hajformázókra. A minőségi termékek sokkal kevésbé károsítanak. Ha nem akarsz új termékeket vásárolni, akkor próbáld a meglévőket minél kevesebbszer használni - a nyáron úgyis a természetes forma a legkényelmesebb és legszebb!

3. Fontos a megfelelő tápanyagbevitel! Sokan megfeledkeznek a legfontosabb tápanyagokról az étrendjükben. Ha nem elég erős, egészséges a hajad, lehet, hogy valamilyen vitaminból vagy ásványi anyagból túl keveset viszel be a szervezetedbe.

4. Vágasd! Fontos, hogy vágasd a hajad rendszeresen, még akkor is, ha növeszted, mert így megszabadulhatsz a töredezett hajvégektől és gyorsabban nő a hajkoronád. Viszont legyél róla meggyőződve, hogy a fodrászod tudja, hogy épp növesztésben vagy, hogy ne vágjon túl sokat!

5. Használj jó termékeket! Azt kapsz, amiért fizetsz, ha a hajápolókról van szó. Ha naponta szárítod, vasalod a hajad, megfelelő ápoló szereket kell használnod, hogy megóvd hajszálaidat. Javaslom a hajpakolást hetente kétszer, a bennhagyható kondicionálót és a hővédőt minden nap.

6. Hagyd békén! Mindezek felett, a legnagyobb tanácsom, hogy csak hagyd békén a hajad. Ne változtasd a színét drasztikusan, ne szárítsd, vasald, süsd naponta. Legyen a tavasz egy kis szünet a hajadnak, viseld a természetes stílusában, hagyd, hogy egészségesebbé váljon és nőni fog!

Ez lett volna a mai fordítás, remélem, tetszett, és hasznos tanácsokat találtatok benne. 
Ti is növesztitek a hajatokat? Van valami bevált trükkötök a növekedés gyorsítására?

Szép estét, puszi,
Eszti

11 megjegyzés:

  1. Végre ésszerű tanácsok, semmi boszorkánykonyha. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Igen, ezért is gondoltam ezt lefordítani.:)

      Törlés
  2. Két hozzáfűznivalóm van:
    A (rendszeres) vágatástól nem nő jobban a haj, viszont tényleg úgy tűnhet, mivel nem rövidül folyamatosan a töredezéstől.
    Szerintem mindenkinek van egy adott hossz, aminél hosszabbra nem tud (fog) nőni a haj. Most ez így elég misztikusan hangzik, de gondolom ahhoz van köze, hogy a hajhagymáid mennyi súlyt bírnak el, mennyire vastagszálú a hajad, stb. Pl. egy barátnőm nem tudja megnöveszteni a haját vállig érőnél hosszabbra, akárhogyan ápolja, kíméli. Nekem meg a mell alá érő a maximális hossz :(

    Egyébként tényleg a békén hagyás a legjobb módszer :) Nem csak abban az értelemben, hogy ne piszkáld feleslegesen, hanem úgy is, hogy ne görcsölj rá, ne nézegesd naponta, hogy mennyit nőtt, és egyszer csak azt veszed észre, hogy jéé, milyen hosszú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez logikusan hangzik.:) Remélem, azért nekem nem a mostani hosszúság a max, mert egy pár centi még jól jönne...

      Törlés
    2. Igen én is így tudom ,hogy nincs köze a rendszeres vágásnak és attól nem nő gyorsabban,mivel a növekedés nem a végekben zajlik,hanem a tőben és inkább a hajhagymák teherbírása ami inkább meghatározóbb, mert ha túl hosszú, akkor kihullik ( lásd Alexandra Burke példáját neki kihullott a haja a póthajtól,mert nem bírta el a rendes haja, pedig csak hosszabbított)
      Szerintem is az utolsó a legjobb tanács, én csak hajszárítóval szoktam szárítani viszont azt is úgy,hogy sok Garnier ápoló szerrel és szép fényes puha lesz utána
      Amúgy nagyon jó fordítás!!!!!!!!!!!! :D

      Törlés
  3. Igen. elvégre, erről szól a blogom :D

    http://jutahajatnoveszt.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. You has a great blog. I'm very interesting to stopping here and leaves you a comment. Good work.

    Lets keep writing and share your information to us.

    Nb: Dont forget to leave your comment back for us.

    VálaszTörlés
  5. Sajnos nekem sem nő meg a hajam. Minden nap vasalom, de emelett állandóan ápolom is, és védem. 6 hetente átvágatom és kb. semmit nem nő már 5 éve. Ugyanakkora, szinte centiről, centire.

    Most ki akarom próbálni a brazil kakaós hajegyenesítést, hiszen így 2-3 hónapig nem kellene vasalnom hajamat, és nem úgy fogok kinézni, aki 2 hete nem fésülködött ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jól hangzik, ha kipróbáltad, majd írd meg a tapasztalataidat! :)

      Törlés
  6. Én mindenkinek javasolnám a ricinus olajos hajpakolást.Igaz kicsit macerás.De hetente 2-szer ki lehet bírni.És az eredmény magáért beszél.

    VálaszTörlés
  7. Tényleg jók,amiket írtál ! Amióta a white hairbe járok,jelentősen nőtt a hajam,3 hónap alatt 4 ( !! ) cm-t,pedig aztán nekem 1 évet kellett várnom,hogy ennyit nőjön . Csak őket tudom ajánlani azoknak,akik hajnövesztésben vannak,minőségi termékekkel dolgoznak,amiket ott helyben is meg lehet venni ( Kevin Murphy a termékek neve ) . Remélem tudtam segíteni :)

    VálaszTörlés