2012. május 6., vasárnap

Táskás szemekre - Makeuptips fordítás

Sziasztok!
Még abban az őősrégi kérdőívben viszonylag sokan érdeklődtetek külföldi beautyblogok cikkjei után, amit lefordítanék nektek. Most találtam egy olyat, ami talán sokakat érdekel/érint, mégpedig ezen a tumblr blogon: Makeuptips. (Egyébként nagyon jó blog, hasznos tanácsokkal, közepes angoltudással érthető.) Tehát, félreértés ne essék, az alábbi cikk nem saját munkám, csak saját fordításom! (Úgyis gyakorolnom kell a nyelvvizsgára.) Néhány helyen azonban átfogalmaztam, leegyszerűsítettem, a könnyebb érthetőség kedvéért.

Táskás szemekre 
Ha te is szenvedsz a szem alatti duzzanattól, valószínűleg nem vagy egyedül ezzel, és azzal sem, hogy szeretnéd eltüntetni őket. A táskákat több dolog is okozhatja:
- Alváshiány
- Genetika (ez a leggyakoribb ok!)
- Betegség
- Dehidratáltság, vízhiány

Hogy eltüntethesd őket, vesd be ezeket a praktikákat:
1. Lefekvés előtt kerüld a nagyon fűszeres illetve a koffeintartalmú ételeket. Kivételt képez a tej, sajt, és mindenki kedvence, a csokoládé is, ugyanis ezek aminosavakat tartalmaznak, ami megnyugtat és könnyebben alszol el. (Tudjátok, a szépítő alvás...:)) Alvás előtt kerüld el az elektronikus cuccokat is, ha teheted.

2. Ha nagyon lapos párnán alszol, az is okozhatja a duzzanatot! Próbáld meg, hogy dupla párnán alszol, és így feljebb kerül a fejed - furcsán hangozhat, de hidd el, beválik.

3. Igyál minimum egy liter vizet egy nap, vagy többet! Ha belülről hidratálod magad, az kívülről is látszódik ám! A vízhiány, vagy dehidratáltság szintén kiváltó oka lehet a karikás, táskás szemeknek.

4. A kevesebb több! Nem tudom eléggé kihangsúlyozni, mennyire fontos ez a szabály, különösen a szépségápolásban - igaz a körmökre, hajra, sminkre, bőrre... Ha szemkrémezel, soha ne használj belőle túl sokat! Próbáld csak vékonyan, ütögető mozdulattal felvinni a krémet, kifelé, az arccsont felé, mert hiszed vagy sem, onnan ered a duzzanat!

5. Jól ismert tény, hogy a duzzanat eltüntetésének legjobb módja, ha lehűtöd az érintett területet. Ez biztosan hat, ha csak átmenetileg is! Szóval dőlj le egy kicsit, tegyél egy-egy hűs uborkaszeletet a szemedre, relaxálj pár percig, és utána élvezd a duzzanatmentes szemed látványát! Az is jó ötlet, ha egy kanalat éjszakára a hűtőbe teszel, reggel pedig a szemed alá teszed pár percre. Elég hideg, de használ.

Szóval, ezek voltak a Makeuptips blog tippjei a táskás szemekre - remélem, segítettek!

Nektek gyakran táskás a szemetek? Van valamilyen bevált trükkötök rá? Legyen még fordítás a blogon?

Szép vasárnapot nektek, ne feledjétek, Anyák napja van!
Puszi, Eszti


2 megjegyzés:

  1. A hütött kiskanalat meg a nagyimtól tanultam,a domboru felével kell lenyomni a duzzanatot,ugyanilyen jó,hogyha vizes vattakorongokat a mèlyhütöbe teszed ès reggel ezeket nyomon a duzzanatra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kiskanalat én is gyakran alkalmazom. :) Vizes vattakorong, ez de jó, eszembe nem jutott volna! Köszi az ötletet! :)

      Törlés