2011. november 25., péntek

Jót, olcsón: körömlakk átalakítás

Sziasztok!
Manapság elég divatosak lettek a csillogós, csillámos fedőlakkok. Azthiszem "Special Topper" néven van egy-két essence fedőlakk is, az egyikről már olvashattatok az egyik NOTD-ban.
De mi van, ha eddig nem találtátok meg álmaitok csillámos fedőlakkját, vagy éppen sajnáltok érte kiadni ennyi pénzt? Ezzel az egyszerű ötlettel simán csinálhattok magatoknak. Azon kívül, hogy olcsóbb, sokkal nagyobb öröm úgy használni valamit, hogy azt te készítetted.

Nézzük, mi kell ehhez az egyszerű DIY-hoz.
First of all (meglátszik a kéttan hatása, hogy elsőre így jutott eszembe... :)) egy egyszerű, általad kedvelt fedőlakk. Ez fogja az alapot szolgáltatni, olyat választasz, amilyet szeretnél.
Megjegyzés: úgy nézzétek, hogy ez volt életem első teljesen saját, nem anyától csórt körömlakkja, ami egy IM mellé volt csomagolva ajándéknak évekkel ezelőtt - még mindig szuper állapotban van :)
 A következő alapanyag valamilyen csillám, flitter, konfetti tetszés szerint. Biztos nektek is van valamilyen kis csillámporotok elfekvőben, tényleg akármilyen jó, amit szeretnétek.
 Innentől az eljárás rém egyszerű: szórjátok a csillámport a lakkba, keverjétek, rázzátok össze és voilá! kész is. :) Én egy rész ezüst, két rész arany arányban kevertem el a csillámport, de itt csak a fantáziátok szabhat határt.
Egy kis kellemetlenség, hogy a "cucc" elég gyorsan leülepszik a lakkban, ez a használatot nem akadályozza, egy-két perc rázogatás után tök jól összekeveredik újra.
 Szörnyű kép, de nem könnyű ám ezt a csilli-villi lakkot fotózni :) Valami ilyen lett a végeredmény, két rétegben, de persze használhatjátok egy színes lakk fölé, díszítésre, stb. :)
Remélem hasznos volt, és tetszett a leírás.
Ha kipróbáljátok, mutassátok meg a végeredményt nekem is :))

Ti szeretitek a csillámos fedőlakkokat?


Üdv, Eszti

9 megjegyzés:

  1. ez mennyire jó ötlet, nekem eszembe se jutott volna :) szerintem én is csinálok ilyet magamnak rikítós rózsaszínnel :D

    VálaszTörlés
  2. köszönöm :)) nagyon kíváncsi lennék a te változatodra is :)

    VálaszTörlés
  3. Próbáltad már, hogy pigmentet keversz bele?

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Még nem, de van egy szép pigmentem, amit nem nagyon használok, szóval ha van rá igény, az lesz a következő körömlakkos projekt :)

    VálaszTörlés
  5. Ú, nekem van pont ilyen lakkom és csillámporom is:D (bár lehet h a lakk márkája nem ez...az enyém nem magazinban volt, ezen pedig nem látok nevet, de pont így néz ki:D) Egyébként a végeredmény is tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. sya! köszi az ötletet. Rögtön ki is probáltam amint elolvastam fehér és ezüst színű csillámmal^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, örülök, hogy ennyire tetszett az ötlet :) Milyen lett a végeredmény? :)

      Törlés
    2. Jó lett, bár kicsit kevés csillámot tettem bele,probáltam valami rendes képet csinálni róla http://kepfeltoltes.hu/view/120312/231_071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg nem lett valami jó a kép^^"de azért valamennyire látszik a csillám

      Törlés
    3. Köszönöm szépen, hogy megmutattad! Látszanak a csillámok, szerintem jó lett! Örülök, hogy tetszett az ötletem, és hasznos volt a poszt :)

      Törlés