2012. május 18., péntek

Szépségnap, ahogy én csinálom - DIY kencék

Sziasztok!
Biztos volt már olyan hetetek, amikor semmi nem jött össze, ami sehogy nem akart eltelni, aminek a végén egy kis extra kényeztetésre vártatok. Nekem a múlt hét volt az ilyen, a hétvégén pedig csak egy módon tudtam kikapcsolni és relaxálni...
Körülnéztem a konyhában, spájzban, hűtőben, és tartottam magamnak egy kis homemade szépségnapot, csupa fincsi, természetes hozzávalóból. A fenti képen láthatjátok, mi volt a tálcámon - ezekkel zárkóztam be a fürdőszobába egy jó kis válogatás CD-vel együtt. :)

 1. Testre: Zuhanyozás után egy alapos testradírozással kezdtem: olíva olaj, cukor, egy kis szárított pirospaprika a vérkeringés fokozására. Eredmény: új bőr! Szuper volt ennyire megújulni, a lábaim már könyörögtek egy kis radírozásért... :)

 2. Szájra, arcra: Kakaós ajakradírt kevertem cukorból, mézből és kakaóból. Nehéz volt megállni, hogy ne nyalogassam le! Én ugyan csak a számat dörzsöltem be vele, szerintem egész arcra is ugyanúgy használható. Viszlát, cserepes ajkak!

 3. Hajra: Néhány kanál kamilla virágot forráztam le vízzel, az így kapott "teát" pedig a hajam öblítésére használtam. Könnyű, selymes, fényes lett tőle.

 4. Arcra: Michelle Phantől csórtam az ötletet a tojásos mitesszer tapaszokhoz, amiről már korábban is olvashattatok itt. Na, csinos vagyok? :) (Bocsi a kacsaszájért, de muszáj volt így tartanom a számat, hogy ne menjen tele nyers tojással - kicsit eltúloztam a mennyiségeket :D)

Ezek az alapvető hozzávalói az én szépségnapomnak, remélem tetszenek az ötletek! :) A recepteket csak így fejből dobtam össze, vagy előzőleges ismereteim alapján, vagy pedig mert megláttam valamit a hűtőben, és gondoltam, ez jó lesz, úgyhogy ha valami balul sül el, felelősséget nem vállalok! :)) Viszont azzal mindenkit megnyugtathatok, hogy én magam élek és virulok, nem lett bajom semmitől! :D

Ti szerettek otthon kotyvasztani? Vannak bevált receptjeitek? Ki fogtok valamit próbálni ezek közül?
Szép estét, jó pihenést a hétvégén, puszi,
Eszti

12 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezt a kamillás öblítést kipróbálom, majd köszi :). A zsepis-tojásosat meg egy pár hete csináltam, de nejem nem nagyon vált be :(.

      Törlés
    2. Nem hiszem el, hogy másodszorra is elírok valamit, de hát péntek van :D Nejem helyett nekem akar lenni.

      Törlés
    3. Sajnálom hogy nem nagyon jött be, nekem nagyon fel szokta frissíteni a zsíros bőröm :) majd írj, hogy sikerült a kamillás öblítés!

      Törlés
  2. A testradír felkeltette az érdeklődésem ;) Nem volt csípős?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, egyáltalán nem - lehet, hogy azért, mert ilyen szárított cucc volt, legközelebb erőspaprika levével próbálom ki, hogy frissítse a vérkeringést :)
      Sok sikert a kipróbálásához!

      Törlés
  3. this looks pretty good! i want to to try it!

    xx
    Glass of Fashion

    VálaszTörlés
  4. Kamillás öblítést, olivaolajos-cukros radírozást szoktam csinálni én is, plusz joghurtos-avokádós arcpakolást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a joghurtos-avokádós jól hangzik, leírod a receptjét? :)

      Törlés
    2. Egy avokádónak kikapargatom a belsejét, összekutyulom egy kiskanál mézzel és annyi joghurttal, hogy jó krémes massza legyen belőle. 10-15 percig szoktam fent hagyni. Csodákat tesz, főleg télen:)

      Törlés
    3. Tényleg szuper lehet *.* Meg is van, télen mivel fogok kísérletezni :) Köszönöm :)

      Törlés